Geloven in Vriendschap

Bossche Omroep

In 2018 bestaat de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap 700 jaar. Dit vormt de aanleiding voor een tentoonstelling waarin de geschiedenis van de Broederschap wordt getoond aan de hand van soms eeuwenoude objecten uit haar collectie. Daarnaast zijn topstukken te zien van verwante broederschappen uit Nederland en België. De tentoonstelling ‘Geloven in vriendschap. 700 jaar Zwanenbroeders in ‘s-Hertogenbosch’ is van 17 februari t/m 3 juni 2018 te zien in Het Noordbrabants Museum. De opening van de tentoonstelling vond afgelopen vrijdag plaats in aanwezigheid van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, die evenals zijn koninklijke voorgangers zelf ook lid is van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap.

Lees hier het volledige bericht op de site van de Bossche Omroep

Download een pdf van het artikel hier